Keresés

Belépés

Az új BASF bevonattal csökken a hőmérséklet

Solaric technológia, BASFA BASF új bevonata két fontos kategóriában is elhozta a frankfurti IAA (Nemzetközi Autókiállítás) díját. A hőmérséklet befolyásolása hatással van az energiahatékonyságra, és az elektromos autók futásidejére is.

A BASF az új fejlesztésű technológiával két kategória, "Az év innovációja", és a "Koncepció" díját is elhozta a 2017-i évi Autóipari Márkaversenyen, szeptember 12-én.

A többfunkciós autóipari bevonatok egyre nagyobb szerepet kapnak a fejlesztésekben. Az energiahatékonyság és az intelligens anyagok a két kulcseleme az autóipari innovációnak. A hőmérsékletkezelésben a BASF is válaszolt az új idők hívó szavára, és olyan megoldással állt elő, amely maximálisan figyelembe veszi a fő irányvonalakat.

Az új megoldás lényege az UV áteresztő alaplakk, és alatta az UV visszaverő alapozó. Ebben a kombinációban a fényezés az autó felszínét a forró nyári napokon akár 20 °C-kal is csökkenti, igy az autó belső tere is alacsonyabb hőmérsékletű lesz. Ezzel kisebb mértékű légkondicionálásra van szükség. Így a megoldás a komfortérzetet növeli, miközben az üzemanyagfogyasztást csökkenti, elektromos autók esetében pedig növeli a futást.

A vásárlók a színek széles skálájából válogathatnak majd, az élénk színektől a szürkéken át a feketéig.

Ez a megoldás környezetvédelmi szempontból is fenntartható, amely több ökológiai kategória díját meghozta a BASF-nek a tavalyi év során Németországban.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a BASF új koncepciószínei közt is szerepel ez a Solaric technológiájú megoldás. Hamarosan várható, hogy gyakoribbá válik a gyártásban, és egyre többször találkozhatunk vele majd a javítófényezésben is. Az biztos, hogy a BASF márkájának, a Glasuritnak erre már van tökéletes megoldása.