Keresés

Belépés

Színtrendek - a BASF legfrissebb jelentése

BASF színtrend 2016

Nagyobb változatosság, egyénibb színek jellemzik a legújabb színtrendet - a Glasuritnak pedig mindenre megvan a megfelelő fényezési megoldása.


Milyen színű autók járják Európa útjait?

A BASF új felmérése szerint az autótulajdonosok egyre inkább arra törekednek, hogy járműveik egyéni megjelenést kapjanak, és ezt effektszínekkel, és a színek kibővített választékával szeretnék elérni.

Emellett még mindig a fehér szín a legnépszerűbb a piacon, az autók 29%-a viseli ezt a színt. A második legnépszerűbb a fekete 19%-kal, harmadik pedig a szürke, amelynek aránya 18%. A kromatikus színek közt a kék maradt a legnépszerűbb 2016-ban is, aránya 10%-ot ér el, majd a piros és a barna követi a sorban. Az autótípusok közti különbséget vizsgálva az figyelhető meg, hogy míg a kis autók leginkább fehér színűek, vagy kromatikusak, addig a SUV-ok esetében a szürke a szín dominál.

 

A legnépszerűbb színek - 100 kék és 90 szürke

Bár 2016-ban a színek aránya majdnem azonos maradt, a színskálákon belül nőtt a színek változatossága. Ennek oka egyrészt az új színek folyamatos fejlesztése, másrészt a speciális hatásokra vonatkozó növekvő igény volt. Ha a meglévő színeket különböző effektrészecskékkel keverik össze, egyéni gyöngyház vagy metál hatást lehet elérni. A lehetséges színkombinációk széles választéka kivételesen bőséges mennyiségű színvariánst hoz létre. Az egyéni megjelenés mellett az effektek az autó formáját is kiemelik, és így hangsúlyozzák annak egyéni karakterét is. Színválasztékban a kék vezet a maga több, mint 100 variánsával, a kéket pedig szorosan követi a szürke 90 változattal.

 

Glasurit - a tökéletes megoldás minden variánsra

A műhelyek számára nagy kihívást jelent a változatosságra és individualitásra törekvő trend. A BASF prémium márkája, a Glasurit támogatja a fényezőműhelyeket abban, hogy mindezek mellett is észrevétlen maradhasson a fényezés javítása. A Glasurit minden, az autóiparban használt színhez a megfelelő megoldást tudja nyújtani, mert a BASF révén közelről, gyorsan képes követni a piac igényeit és trendjeit, és időben képes megfelelő megoldásokat kidolgozni.

A Glasurit Color-Online alkalmazásban a fényezőműhelyek minden gyári, és speciális színt megtalálhatnak, amelyet a világ szinte összes autógyártója használ, mégpedig napi szintű frissítés mellett. Ugyanezen a felületen egyéni színeiket is tárolhatják a műhelyek. A Color-Online szolgáltatást weboldalunkról is elérheti egy kattintással: az oldal tetején lévő menüsor jobb oldalán találja az oda vezető linket. A bejegyzés végén található linkre kattintva pedig egy videót nézhet meg (angol nyelvű kísérőszöveggel), amelyben megismerkedhet a 65 új koncepciószín egyik kékjével.

BASF Automotive Color Trends 2017-18: undercurrent blue